Избрани Новини

Четири партии и коалиции оспорват пред АС - Благоевград решението на ОИК Хаджидимово за избор на ОбС

Жалбата е подписана от осем кандидати за общински съветници - Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, ПП СДС

В Административен съд - Благоевград постъпи жалба срещу решение на Общинска избирателна комисия - Хаджидимово от 28.10.2019 г., с което са обявени избраните за общински съветници в община Хаджидимово от произведените на 27 октомври местни избори.
Жалбата е подписана от осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, ПП СДС. Жалбоподателите оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общински съветници и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно, защото не отчита действителния резултат от изборите за общински съветници.
Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимово има подадена жалба и от Алмаз Таиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“. Таиров оспорва решението ОИК Хаджидимово, с което са обявени избраните за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Хаджидимово.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов