Изборният ден в Благоевградска община започна нормално

Гласоподавателите са около 68 000 души

Изборният ден в Благоевградска област област започна в 7.00 часа, всички секции са отворили в определения час. Няма регистрирани  нарушения на обществения ред, нито постъпили  преди началото на изборите.

Секциите на територията на общината са 141, гласоподавателите - около 68 000 души. Кандидатите за кмет на общината са 12.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected]
Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 часа до 19.30 часа. Служителите ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и хора, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"