Избрани Новини

Ива Давидова се запали по планинарството

Предизвиква себе си с планински преходи

На ново хоби се посвети талантливата фолклорна изпълнителка Ива Давидова. Тя все по-често прекарва свободното си време сред природата и предизвиква себе си с планински преходи.
„В най-общи щрихи планината ме зарежда изключително позитивно и след преход съм пълна с енергия. Там като че ли има особена магия, която ме кара да оставям всяко напрежение и се връщам пречистена!“, разкрива мотивацията си певицата от ефира на Фен Фолк ТВ. „Като допълнителен бонус планинските разходки поддържат тялото ми в добра форма и са чудесни кардио тренировки.“, обяснява тя.
За момента Ива Давидова избира средни по сложност маршрути, защото няма подготовката на старите планинари, както и все още не се е сдобила с професионална екипировка.
„Последно бях на Витоша – и от пернишката, и от софийската страна. Черни връх и връх Камен дел ги изкачих с маршрут от Копитото, което е около 20 км ходене. Маршрутът от хижа "Селимица" до хижа "Звездица" също беше живописен. Преди това бях на Седемте рилски езера в Рила. Следващата ми цел е връх Вихрен, в Пирин, но след стабилна подготовка“, разказва изпълнителката на „Кой уши байрака“.
За лека зареждаща разходка в гората препоръчвам извора „Живата вода“ край пернишкото село Боснек. Легендата гласи, че ако пред извора застане неправеден човек, той пресъхва, но ако e с чиста душа, потича с голяма сила. С очите си съм виждала как при някои хора водата спира!“, диви се гласовитата Ива.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)