Избрани Новини

Държавата избра Симитли за изграждане на нова индустриална зона

Министърът на икономиката Емил Караниколов посети града

„Симитли се оказа една от общините отличници – с най-подходящ терен и добре вършеща работата си администрация, затова решихме, че тук е подходящо място за изграждане на индустриална зона“, това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, който бе в Симитли на оглед на терените за бъдещата зона, съобщиха от пресцентъра на общината. Той бе посрещнат днес в Симитли от Апостол Апостолов и неговия екип. Караниколов добави, че развитието на индустриалните зони ще повиши инвеститорския интерес в региона и България.
Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от инвеститори и запълнения капацитет на вече съществуващата индустриална зона, която се намира на територията на бившето поделение в Симитли. Новата зона ще бъде изградена на терен с площ около 200 декара на мястото на бившите военни погреби.
„Правилният подход е първо да се изгради съответната инфраструктура като пътища, ВиК, енергийна инфраструктура и след това терените да бъдат предоставени на инвеститорите, тъй като инвеститорите искат да дойдат, всичко да е готово и направо да работят. Това е и нашият замисъл“, допълни Караниколов.
„Целта ни е по-голяма зона, защото това означава повече инвеститори в нашата община. Повече инвеститори в нашата община означава по-голяма конкуренция и увеличаване на работните заплати. И тъй като в Симитли няма безработица, ние се стремим към увеличаване на доходите на населението“, отбеляза Апостол Апостолов.
При посещението си в Симитли Караниколов се видя с един от големите инвеститори на територията на вече съществуваща зона в Симитли - собственика на „Mareli Systems“ Георги Чимев, който го запозна с работния процес във фирмата.
На срещата министър Караниколов и общинското ръководство уточниха всички процедурни подробности около документиране на новата индустриална зона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов