Избрани Новини

Изграждане на бизнес център и нова индустриална зона за Кюстендил са приоритет за Петър Паунов

"Вече посрещаме нови български и чуждестранни инвеститори от Германия, Швеция, Италия, Дания”, заяви кандидат-кметът

„Икономическото развитие на община Кюстендил преминава на по-висока скорост. Като резултат от съвместната ни работа и взаимните усилия с нашите съграждани, вече посрещаме нови български и чуждестранни инвеститори от Германия, Швеция, Италия, Дания и други страни.” Това заяви по време на пресконференция кандидатът за кмет на Кюстендил Петър Паунов, водач на листата на Местна коалиция ГЕРБ /ПП ГЕРБ, ПП СДС, ПП ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ/. В пресконференцията взеха участие и кандидатите за съветници Бойко Недялков и Иван Коларов.

„Инвестиционната среда в Кюстендил към момента се възприема от бизнеса като изключително благоприятна. Оценени високо от инвеститорите са усилията, системно полагани по отношение на експедитивността в работата на администрацията, хомогенните действия и сътрудничество между бизнеса и образователните институции, равнопоставеността и прозрачността при кандидатстване и провеждане на процедурите. Висока оценка получава общината ни от инвеститорите и във връзка с категоричната липса на търпимост към всякакви престъпни деяния. Засиленият интерес на инвеститорите към Кюстендил и заявените от тях инвестиционни проекти предполагат и по-високата скорост на развитие на икономиката на общината”, посочи още Паунов.

Бойко Недялков отбеляза, че през последните години, благодарение на положителния микроклимат, осигурен от Община Кюстендил, са направени много инвестиции в развитието на различните сектори на съществуващия местен бизнес.

Според Бойко Недялков, без сериозна финансова подкрепа в образованието, е невъзможно да съществува развита икономика. Като положителен пример той посочи стартиращото дуално обучение в ПГ "Джон Атанасов", доказало се като изключително успешно в страни като Австрия, Германия и Швейцария. Допълнително трябва да се инвестира и в езиковото и математическо образование, като бизнесменът сподели, че дори за наетите служители в складовите помещения на предприятията, е необходима компютърна грамотност.

За развитието на просперираща икономика на първо място е човешкият фактор. Затова изключително важни са инвестициите в човешкия капитал, както и създаването на благоприятни условия за привличането на нови кадри – образовани и обучени хора. Това заяви Иван Коларов – финансист и кандидат за общински съветник от листата на Местна коалиция ГЕРБ /ПП ГЕРБ, ПП СДС, ПП ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ/.

„Затова, с безрезервната подкрепа на държавата, Община Кюстендил планира да изгради по протежението на Коридор №8 нова индустриална зона в землището на с. Вратца, на имот от 189 декара – бившето военно стрелбище”, посочи Иван Коларов.

По време на пресконференцията стана ясно още, че Община Кюстендил планира да реализира модерен бизнес център, със споделено офис пространство в областта на IT сектора, финансовите технологии, дигитални изкуства и компютърната анимация и други интерактивни дейности. Бизнес центърът е предвиден да бъде на разгъната, застроена площ 4 500 - 7 000 квадратни метра и да създава възможност за разкриване на работни места – от 250 до 500. По проект, освен високотехнологичните офис пространства, в съоръжението се предвижда да има екологична зона за хранене, спорт и свободно време, и необходимият брой паркоместа за велосипеди, мотопеди и автомобили.

„Висок технологичен облик на по-висока скорост за кюстендилската икономика е водещ приоритет за Местна коалиция ГЕРБ /ПП ГЕРБ, ПП СДС, ПП ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ/”, заяви в заключение кандидатът за кмет и водач на листата Петър Паунов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов