Избрани Новини

Полицейски удар: Задържаха шестима за дрога в Гоцеделчевско

Проведе се специализирана полицейска операция по линия "Наркотици“

Днес от полицейски служители на сектор ПКП и РУ-Гоце Делчев при ОДМВР-Благоевград беше проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“. В хода на операцията са задържани 6 лица и са извършени претърсвания в 11 обекта, находящи се на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени са жилища и имоти на задържаните лица, а също и 5 автомобила ползвани от тях.

В частен дом, намиращ се в град Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж, е открито помещение, специално пригодено като наркооранжерия. Иззети са около 13.5 килограма зелена тревиста маса и съцветия, реагиращи положително на канабис и оборудване за отглеждането му. В хода на работата по случая в друго помещение в жилището е намерена и иззета около 63 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала на канабис.

В жилище в Гоце Делчев, обитавано от 45-годишен мъж, е открит около 1 килограм канабис. Иззети са около 131 броя различни по вид и калибър боеприпаси, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. Намерени са също и парични суми.

В частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 37-годишен, са иззети мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена е къща за гости, намираща се в село Тешево, стопанисвана от лицето, където са открити около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ-карти и мобилен апарат. Проверена е и втора къща в селото, стопанисвана от същия, като оттам полицейските служители са иззели около 1 килограм суха тревиста маса, реагираща положително на канабис.

От частен дом на 31-годишен, намиращ се в с.Мосомище са изети лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна.

Действията на полицейските служители са продължили на територията на с.Гърмен, където в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен, е открито специално пригодено помещение за наркооранжерия. Иззети са около 47 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена зелена тревиста маса и оборудване за отглеждането й. Иззети са също и мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет. От полицейските служители в селото е проверена и къща, обитавана от лицето, като е намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати.

В хода на специализираната полицейска операция, в землището на с.Пирин са открити положени да се сушат около 30 броя канабисови насаждения. По случая е образувано досъдебно производство.

Работата продължава.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)