Избрани Новини

Драматичен театър "Н.Вапцаров” - Благоевград на фестивал в Сърбия

Спектакълът "Портретът на Дориан Грей” откри сръбския международен театрален фестивал Joakim Interfest в Крагуевац

Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” откри  Joakim Interfest 2019 в Крагуевац, Сърбия. Екипът на Благоевградския драматичен театър пръв се поклони на сцената на Књажевско-српски театар, а публиката не скри емоциите си  и изпрати актьорите с бурни аплодисменти.     
В интервю пред Radio Televizija Srbije актьорът Севар Иванов, който изпълнява ролята на Дориан Грей, поздрави организаторите и благодари за високата оценка и гласуваното доверие, именно „Портретът на Дориан Грей” да открие фестивала.
Сръбският международен фестивал Joakim Interfest се провежда за четиринадесета година, а тазгодишното издание преминава под слогана „Кой се страхува от театъра?” След българското участие в афиша на фестивала ще бъдат представени спектакли от Румъния, Словения, Хърватия и Сърбия.
Това е трето фестивално участие за Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград в рамките на първите дни от месеца. Представлението „Портретът на Дориан Грей” бе представено на Есенния театрален салон - Сливен 2019, организиран от Община Сливен и Драматичен театър „Стефан Киров” - Сливен. Няколко дни след това спектакълът „Вампир” от Антон Страшимиров гостува в Ловеч на фестивала „Младите в театъра”.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)