Избрани Новини

Баба Надежда Катранджиева от Бачево навърши 100 години! (снимки)

Тя е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог

100-годишен юбилей отбеляза днес Надежда Катранджиева от село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.
Специални поздравления и пожелание за здраве рожденичката получи от временно изпълняващият длъжността кмет на Община Разлог инж.Венцислав Гърменов и кандидат-кметът на село Бачево Росица Чатлабашева. Те поднесоха букет цветя и подаръци на рожденичката.
Надежда Катранджиева се радва на 4 деца, 9 внуци, 13 правнука и 5 пра-правнуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците й - Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено 1928 година и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище. Трудолюбива, с много борбен дух, прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна, споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкият живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов