Избрани Новини

БЧК стартира здравно-информационна кампания

Обхваща социално значими заболявания в областта на кардиологията и офталмологията

Българският Червен кръст стартира информационна кампания, обхващаща социалнозначими заболявания в областта на кардиологията и офталмологията. Откриващото събитие ще се проведе днес от 11:45 ч. в зала „Музейна“ на централата на БЧК (бул. „Джеймс Баучер“ 76) и е посветено на възрастово-обусловената макулна дегенерация, която е прогресивно хронично заболяване на очите и е причина за загуба на централното зрение при голям процент хора. Презентация по темата ще изнесе д-р Веселин Даскалов, офталмолог и специалист по микрохирургия на окото.
В продължение на един месец водещи специалисти офталмолози и кардиолози ще представят информационни презентации в градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Перник, Благоевград, Шумен, Ловеч, Плевен, Ямбол, Бургас, Дупница, Хасково.
Кампанията е насочена към определени възрастови групи с цел превенция, ранна диагностика и възможности за лечение на възрастово-обусловената дегенерация на макулата, диабетен макулен едем, миокарден инфаркт и инсулт. В направление кардиология ще бъдат обхванати хора от 45 до 75 години и пациенти с неклапано предсърдно мъждене, а в направление офталмология насочеността е към 50 – 65-годишните.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден