Избрани Новини

Сапарева баня получи награда за екообщина

Зам.министър Живков връчи наградата в конкурса

Заместник-министърът на околната среда и водите г-н Красимир Живков връчи награда на община Сапарева Баня в категория „Общини с население под 10 000 жители“ в конкурса „Екообщина“. В словото си заместник-министър Живков подчерта важността да се продължи отличното сътрудничество между институциите в конкурса, както и насърчаването на активното участие на гражданите, в лицето на неправителствени организации, граждански сдружения и училища, за подобряване и повишаване на качеството на живот, за изграждането на по-чиста, по-устойчива и по-красива България.
За четвърта поредна година бяха удостоени общините, положили целенасочени и системни усилия за постигане на високи екологични цели, по-чиста и здравословна околна среда. Конкурсът „Екообщина“ се провежда от Френското посолство в България, под патронажа на президента на България, в тясно сътрудничество с МОСВ.
Награди бяха връчени също в категории „Образование и околна среда – НПО“ и „Спорт и гражданско общество“, а за първа година в конкурса взеха участие училища в категория „Образование и околна среда – училища“.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)