ГЕРБ регистрира кандидатите си за кметове и съветници в общините Сапарева баня и Бобошево

Водач на листата в Сапарева баня е Калин Гелев

Местните структури на ПП ГЕРБ регистрираха в Общинска избирателна комисия кандидатите за кметове и листите със съветници в общините Сапарева баня и Бобошево.

Документите в ОИК в Сапарева баня входира председателят на ГЕРБ и кандидат за кмет втори мандат Калин Гелев. Той бе придружен от кандидат-кметовете Йордан Йорданов за с.Сапарево, Йордан Куйов за с.Овчарци и Мариана Доцина за Ресилово.

Водач на листата е Калин Гелев, следван от досегашния председател на ОбС - Сапарева баня Иван Куйов. Кандидати за съветници от ГЕРБ – Сапарева баня са още предприемачът Николай Мертeкчийски, Калин Базиргянов - техник, земеделският производител Йордан Йовев, фармацевтите Мишел Виячева и Теодора Цветанова. Общинските съветници от изминалия мандат – предприемачът Христо Милтенов, инженерите Йордан Камджилов и Любен Кръстев, също са част от листата. В битката за местния вот ГЕРБ в Сапарева баня залага още на младия олимпиец, състезател по ски бягане Йордан Чучуганов, на финансовия консултант Евелина Гиздова и на Любомир Георгиев.

В община Бобошево кандидат за кмет на ГЕРБ е Асен Бошикьов. Той е 52-годишен, ръководи успешен частен бизнес, винаги е живял и работил в родното си място. „Приоритетно за мен е да използваме максимално потенциала, който има нашата община. Ще работя за нов облик и промяна; за перспективи пред младите, за да ги задържим да останат и да се развиват тук; за по-добър живот и спокойни старини за възрастните. Важно е и местната власт да бъде близо до хората и да чува техните проблеми“, посочи като част от своите приоритети Асен Бошикьов. Той ще бъде и водач на листата на политическата сила в Бобошево.

Втори е местният лидер на ГЕРБ Даниела Стоянова, която бе председател на Общинския съвет през изминалия мандат. В листата влизат още хора с различни професии, компетенции и на различна възраст -  Миглена Георгиева, Василка Граховска, Веселин Лахчев, Велислава Димитрова, Цветелина Младенова, Емилия Кочева, Йордан Бояджиев, Ицко Димитров и Радослав Шопски.

В бобошевското село Блажиево кандидатът за кмет на ГЕРБ е Пламен Славов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен