Избрани Новини

На театър в събота в ДТ "Никола Вапцаров” - Благоевград

Първият спектакъл от съботната програма е "Портретът на Дориан Грей”

Съботни представления за възрастни залага в програмата си Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. Благоевградчани и гостите на града ще имат възможност да посещават театрални представления и в почивните дни.
Първият спектакъл от съботната програма е „Портретът на Дориан Грей”, който категорично се превърна в топ събитие за Благоевград и региона.
Веднага след първата премиерна дата към екипа на театъра заваляха отзиви от зрители и колеги, които споделяха възхищението си от спектакъла. Представлението, чиито режисьор е Стайко Мурджев, се играе редовно в Националния дворец на културата - Театър „Азарян”, което несъмнено е огромен успех за ръководството на благоевградския театър. Билетите в София се продават за часове, а интересът не стихва вече половин година.
Блестящата игра на Севар Иванов, изпълняващ ролята на Дориан Грей и неговият партньор Калин Врачански в ролята на Лорд Хенри пленяват сърцата на публиката. В спектакъла е ангажирана и почти цялата трупа на театъра, която в последната половин година получи нов облик благодарение на много млади попълнения.
Касата на театъра ще работи с нормално работно време в събота, за да имат възможност зрителите да закупят своите билети.
Представлението ще се играе на 28 септември от 19:00 ч., а билетите се изчерпват бързо.
За представлението:    
„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл-амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)