Избрани Новини

Кметът Котев представи новата спортна зала на Сандански

На практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито

Днес, при голям интерес пред спортисти, спортни клубове, самодейни състави и обществеността, кметът на Община Сандански-Кирил Котев представи възможностите и потенциала на новата Спортна зала, преди да бъде официално открита.
Новата многофункционална зала е една от малкото в България, която на практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, и достатъчна височина за баскетбол и волейбол и др. Трибуните са с 510 седящи места за зрители, 10 от които за инвалиди, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване.
Към залата са изградени допълнителни, прилежащи помещения, заведение с тераса, склад с височина 6 м., където ще се съхранява цялото спортно оборудване, медицински кабинет, съблекални, офиси и пр.
За нуждите на залата и всички спортни събития се изгражда паркинг, включително и такъв за автобуси, ново озеленяване с пешеходни алеи и нов автомобилен достъп от бул."Свобода", както и такъв, свързващ Спортния комплекс със съседните жилищни квартали.
Към момента текат финални довършителни действия на Спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния Спортен комплекс и завършването на фаза II – обособяване на новата паркова площ. Очаква се двете фази да приключат до края на месец октомври.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)