Избрани Новини

Представят новата спортна зала на Сандански

Спортистите и спортните клубове в общината първи ще се запознаят с функционалните й възможности

Кметът на Община Сандански Кирил Котев ще представи новата спортна зала на Сандански пред спортните дейци от общината. Събитието ще се състои днес от 11:00 часа. Целта е те не само да се запознаят с нейния потенциал, но и да предложат организационни детайли преди официалното ѝ откриване.

Припомняме, че за изграждането на залата Министерският съвет отпусна 3,3 млн.лв., а общината осигури още близо 450 хил.лв. Това ще бъде една от малкото зали в България, която на практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, и достатъчна височина за баскетбол и волейбол и др. Трибуните са с 500 седящи места за зрители, изградена е по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване.

Към момента текат финални довършителни действия на спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния спортен комплекс и завършването на фаза II – обособяване на новата паркова площ. Очаква се двете фази да приключат до края на месец октомври.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)