Избрани Новини

Разлог ще разкрие Център за обществена подкрепа

Общината изготви проект за ремонт на помещения, предвидени за центъра

Община Разлог си постави за цел да разшири пакета от предлаганите социални услуги и мерки за подкрепа на уязвимите семейства и деца, както и предоставяне на по-добра грижа за децата и социална интеграция на семейства и деца. Община Разлог изготви и кандидатства с проект „Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа в гр. Разлог“ пред Фонд „Социална закрила“. В този център ще работят специалисти, които ще оказват подкрепа ,както на деца ,така и на техните родители. Центърът за обществена подкрепа ще работи съвместно с Дирекция социално подпомагане, като в бъдеще се очаква да се присъедини и специалист, който ще работи по проекта за приемни семейства.
В Центъра за обществена подкрепа ще бъдат осигурени помещения за провеждането на основни дейности - зала за групова и индивидуална работа с деца и семейства. Ще бъде осигурено и пространство за обучения и екипни срещи.
Проектът е част от цялостната стратегия на община Разлог за реализирането на общински политики в областта на социалните дейности. "Подхождаме с особено внимание и грижа към уязвимите групи в обществото. Целим подкрепа, с която да помогнем за интегритета на семейството като цяло, развитие на умения и способности"- сподели кметът инж.Красимир Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов