Избрани Новини

С летящ старт започна новият сезон на ДТ "Н.Вапцаров” – Благоевград

Премина първата премиера в стотния юбилеен сезон

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представи първата си премиера в стотния  юбилеен сезон - детския спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд.
Деца и родители се потопиха в магичния свят на летящата принцеса Росарио. В образа - обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята, се превъплати актрисата Гергана Цакова, която беше в истински полет до финала на представлението.
Уникалните сценография и костюми, песните, които се изпълняват на живо бързо докосват децата и с лекота предават важните послания в спектакъла.
Както във всяка приказка с принцеса, и в тази има принц, а ролята се изпълнява от актьора Игор Дамянов. Той преминава през редица изпитания, за да спаси своята любима.
Премиерата на спектакъла поднесе на младите зрители много изненади – фоайето на театъра бе превърнато в облачно небе, което посрещаше децата още на входа.
Следващата дата, на която можете да се гледа „Летящата принцеса”, е 21 септември, от 11:00 ч., част от Програма „Съботен театър”.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден