Избрани Новини

Днес е премиерата на детския спектакъл "Летящата принцеса”

Първа премиера в стотния юбилеен сезон на ДТ "Н.Вапцаров” - Благоевград

Днес /18 септември/, от 18:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя детския спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд.
    Заради прокобата на зла вещица кралската дъщеря е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна - не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.
    Животът ѝ е безгрижен и изпълнен с веселие, докато вражески войски не нападат съседното кралство и хващат в плен неговите крал и кралица. Тогава синът им, младият принц, излиза от пределите му и бродейки, достига до езерото. Той се влюбва в принцесата от пръв поглед, като очаква любовта му да е споделена. Принцесата обаче е способна да изпитва чувства единствено във водата, а извън нея е студена и груба.
    Малките зрители ги очаква магическа реалност, приказка, разказана  с  песни на живо и прекрасна визия, за която работят сценографът Константин Вълков и композиторът Пламен Мирчев – Мирона.
    Режисьор на „Летящата принцеса” е директорът на театъра, Маргарита Мачева, а за нея това е първа работа по детски спектакъл.
    Дали магията ще бъде развалена и кога ще се появи Принц Леополд, какви пакости ще свърши гарванът Клоталдо …?
    



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)