Избрани Новини

Откриват нов завод в Петрич

На церемонията ще присъства премиерът Бойко Борисов

Днес от 11:00 ч. АBB ще открие най-новия си завод в България само единадесет месеца след официалния старт на строителството. Новият завод е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база на компанията в България. Заводът с площ от 7 400 кв.м ще произвежда продукти ниско напрежение за АBB. Новата инвестиция ще създаде още 420 работни места.
На церемонията ще присъстват премиерът Бойко Борисов, кметът на Петрич Димитър Бръчков, както и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.
В рамките на програмата от 10.30 до 11:00 часа е предвидена кратка пресконференция с представители на АBB (Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на ABB България; Десислава Михтарска, управител на ABB България, клон Петрич; Оливър Илтисбергер, изпълнителен директор Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, Умни сгради).
Първата производствена база на АBB в Петрич е построена през 1996 година върху обща площ от 5 000 кв.м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АBB от Германия и Швейцария.
АBB разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр.Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент компанията разполага с над 2 800 служители в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов