Избрани Новини

Бира Perlebacher и различни сладоледи са любимите LIDL продукти на Разлог, Гоце Делчев и Петрич

Животът

11-09-2019, 15:03

Снимка:

Lidl

Автор:

Blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Lidl продължава дегустациите в магазините си в цялата страна

През последните три уикенда жителите и гостите на Разлог, Гоце Делчев и Петрич имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl. Близо 5000 човека се включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите. 

Интересное, че дегустиралите в Разлог и Гоце Делчев са посочили едни и същи любими продукти на първо и второ място по одобрение. Това са съответно италианските сладоледи Gelatelli, следвани от бира Perlenbacher. Вкусовете в двата града се различават единствено в третата позиция и тя е за сладоледите щрудел Gelatelli Premium в Разлог и кашкавал от краве мляко по БДС в Гоце Делчев. В най-южния от трите града също са оценили вкуса на бира Perlebacher и тук тя е на първо място по одобрение. Следвана е от луканка от българско месо “Родна стряха” и сметанов пудинг Milbona, който заслужено заема трето място на любим продукт в Петрич.

Клиентите на Lidl в Разлог, Гоце Делчев и Петрич имаха възможност да опитат общо 12 продукта от собствени марки на Lidl, разпределени в четири категории - млечни, колбаси, сладоледи и бира. 

Продуктите, представени в дегустациите, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Проучването е проведено по метода на т.нар. сляп тест (blind test), при който тестващите не виждат опаковките на продуктите и не разполагат с информация за марка или производител, за да може оценката им да бъде безпристрастна. Резултатите по продуктови категории показват, че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки. 

До месец ноември 2019, дегустации ще има във всички градове, в които има магазини от веригата, а допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите на https://www.lidl.bg/kachestvo.

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)