Избрани Новини

Обновено е Вътрешното отделение на разложката болница /снимки/

Газифицира се МБАЛ отново със средства от общината

Поредна инвестиция в здравната инфрастуктура в Община Разлог - кметът инж.Герчев и завеждащият Вътрешно отделение в МБАЛ Разлог, заедно с медицинския директор д-р Божидар Велев прерязаха лентата на обновеното Вътрешно отделение. Средствата за ремонт и пълна реконструкция на медицинското звено са осигурени от общинската хазна.
Всички стаи са реновирани, разширени вратите за свободното и безпроблемно преминаване на пациенти с колички и специлизирани легла. Извършено е цялостно обновяване и освежаване на стаите за лежащо болни, смяна на дограма и монтиране на специализирана антибактериална настилка в стаите, както и направа на допълнителна стая и подмяна на ел.инсталация. Отделението е не само с нова визия, но и осигурена модерна, удобна и функционална среда за лечение на болните. Кметът на Разлог коментира:
"Имаме ясна цел и програма за модернизиране и подобряване условията за лечение и обслужване на болните в МБАЛ Разлог. Поетапно през последните години със средства от общината бяха ремонтирани Детското Родилното и АГО отделение, Хирургичното отделение, и това, което остава, е Неврологичното отделение и кухненския блок на здравното заведение."
В момента е в процес на изпълнение още една важна инвестиция в болницата в Разлог - газифициране на МБАЛ отново със средства от община Разлог.
"Газификацията на болницата ще доведе до двоен ефект - не само намаляване на фините прахови частици от употреба на друг вид гориво, но и икономия на ресурс и рационално ползване на енергията. Така извършените планирани действия за подмяна начина на отопление, подмяна на дограма и саниране ще доведат до изпълнение на едно от водещите ни намерения за цялостна подмяна на стандарта на здравното заведение в Разлог" коментира още кметът инж. Красимир Герчев.
Завеждащият д-р Валентин Пелтегов информира, че извършеният ремонт е от огромно значение за подобряване на качеството на лечение и обслужване за болните във Вътрешно отделение. Болницата в Разлог е лечебно заведение, което се ползва от повече от 60 000 жители на четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда. "Годишно през Вътрешно отделение, което можем да наречем "гръбнакът" на МБАЛ Разлог, преминават около 1 200 пациенти, от които голяма част и по спешност. С обновяването и разширението на стаите се надяваме да отговорим още по-качествено на нуждите на пациентите. Тук, в това отделение се генерира много сложен профил от диагнози" , коментира още д-р Пелтеков. Осигурени са 12 пътеки, финансирани по НЗОК - по сърдечно-съдови болести, пулмология и нефрология, както и ендокринология.
На събитието присъстваха председателят на общинския съвет д-р Мария Копанарова, д-р Божидар Велев, управител на МБАЛ Разлог, д-р Радка Божикова, завеждаща Родилно и АГО отделение, д-р Христо Георгиев, завеждащ Хирургично отделение, както и лекари от Неврологичното отделение, д-р Радко Тумбев, завеждащ отделение по физиотерапия и рехабилитация, медицински работници. Водосвет отслужи отец Димитър Белчин. Кметът Красимир Герчев връчи и специален подарък - икона на св.Богородица, която да носи закрила и упование на болните, техните близки и всички работещи във вътрешно отделение на МБАЛ Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов