Избрани Новини

Симитли днес празнува

Мирослав Илич и Амар Гиле идват за празника на града

Мирослав Илич и Амар Гиле идват в Симитли за празника на града, съобщиха от общината. След големия музикален спектакъл за празника миналата година, и тази неделя градът ще празнува в компанията на най-ярките балкански звезди. И не само. Богата и разнообразна е концертната програма за празника.

Тази седмица, в неделя, 8-ми септември, на църковния празник Рождество на Пресвета Богородица, град Симитли празнува Божията майка е закрилница на всички ни. Малка Богородица, откакто има население в Симитли, е празник на Симитли.

Традиционно празникът започва с тържествена Света литургия в църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в Симитли, по обяд е курбана за здраве в двора на църквата.
От 18:00 часа е официалният церемониал за празника и концертната програма. С празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. На площада след това започва концертната програма. Със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи, за празника на Симитли ще пее и верния приятел на Симитли и общината Иван Дяков. Тон и ритъм на празника ще дадат и Емануела, Румяна Попова, Денис Теофиков, Криско. За празника пристига голямата балканска звезда Амар Гиле.
Колебливо беше общественото мнение до последния момент – къде да бъде концертната програма – на стадиона или на площада. Но на площада има и повод. За първи път ще посрещнат празника на града в напълно обновен център. Площад „Септември“ е с чисто нов облик, присъщ на модерен европейски град, подобаващ на гостоприемството и топлотата на местните в Симитли и общината.


Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден