Избрани Новини

Емблемата на Благоевград Ансамбъл "Пирин“ с концерт в Амфиполи, Гърция

На 24 и 25 август артистите представят българския фолклор на двудневен трансграничен фестивал

Емблемата на Пиринския край Ансамбъл „Пирин“ ще представи творчеството си в Амфиполи, Гърция. Днес и утре артистите ще представят българския фолклор по време на двудневен трансграничен фестивал в Амфиполи. Фестивалът е под наслов „Традиции, танци, музика и култура".

През месец май тази година Благоевград бе домакин на международния фестивал. Той представя  богатото културно наследство на България и Гърция с изпълнение на традиционни и за двете държави фолклорни песни, танци и игри. Фестивалът се реализира по проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация” с акроним „Култура без граници“, финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020.

Ансамбъл ”Пирин” е изнесъл близо 8000 концерта пред повече от 6 милиона зрители у нас и в почти 70 страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световноизвестни сцени и са изправяли на крака публиката в най-големите градове.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)