Избрани Новини

Ансамбъл "Пирин“ - отново посланик на българския фолклор по света

Ще участва в Международния фестивал за изкуства в Будапеща

Емблематичният ансамбъл „Пирин“ за пореден път ще представи Благоевград по време на турне в Европа. Творците ще вземат участие в 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в Будапеща, Унгария, който ще се проведе от 8  до 15 юни т.г. Проявата е по покана на „Дуна Арт Къмпани“ – международна мултикултурна фондация.
Турнето на благоевградския състав продължава с гостуването си  на 60-тия юбилеен международен фестивал в град Миява, Словакия. Поканата е от Община Миява – организатор на фестивала, който ще се проведе от 17.06. до 23.06.
В програмата за предстоящо турне са включени както едни от най-емблематичните музикално- танцови платна на ансамбъла от Пиринския край, така и произведения от различни фолклорни области на България.  
Само преди месеци световно известният ансамбъл „Пирин“ се завърна с първа награда от международен фестивал в Испания, а месец по-късно отново бе гост на международна сцена в  Хърватска, където публиката със затаен дъх дълго време остана безмълвна от прекрасните изпълнения на фолклорната емблема на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов