Избрани Новини

Ансамбъл "Пирин“ - отново посланик на българския фолклор по света

Ще участва в Международния фестивал за изкуства в Будапеща

Емблематичният ансамбъл „Пирин“ за пореден път ще представи Благоевград по време на турне в Европа. Творците ще вземат участие в 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в Будапеща, Унгария, който ще се проведе от 8  до 15 юни т.г. Проявата е по покана на „Дуна Арт Къмпани“ – международна мултикултурна фондация.
Турнето на благоевградския състав продължава с гостуването си  на 60-тия юбилеен международен фестивал в град Миява, Словакия. Поканата е от Община Миява – организатор на фестивала, който ще се проведе от 17.06. до 23.06.
В програмата за предстоящо турне са включени както едни от най-емблематичните музикално- танцови платна на ансамбъла от Пиринския край, така и произведения от различни фолклорни области на България.  
Само преди месеци световно известният ансамбъл „Пирин“ се завърна с първа награда от международен фестивал в Испания, а месец по-късно отново бе гост на международна сцена в  Хърватска, където публиката със затаен дъх дълго време остана безмълвна от прекрасните изпълнения на фолклорната емблема на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)