Танцов състав "Нова генерация" се отличи на фестивал в Босилеград

Фолклорната среща се организира от Центъра за култура – Босилеград

Вчера (1 август) Танцов състав "Нова генерация" към читалище "Братство 1869" - Кюстендил с хореограф Евгений Вучков се завърна с призово отличие от XI Международен фолклорен фестивал “Босилеградско Краище пее и танцува“ в гр. Босилеград, Р. Сърбия.
Кюстендилските талантливи танцьори се представиха с танците „Влашко веселие“, „Тракийско надиграване“ и „Хора в шопско“, и заслужено спечелиха симпатиите на журито и бурните овациите на публиката.
Наред с представянето на концертна програма, фолклорният състав взе участие в организираният конкурс за най-красива носия и спечели първо място със Сватбен северняшки костюм, представен от танцьорката Ерина Димитрова.
Фолклорният фестивал се провежда в продължение на седем дни в края на месец юли и началото на август и се организира от Центъра за култура – Босилеград под патронажа на кмета Владимир Захариев.
Участие в тазгодишното издание са заявили състави и изпълнители от България, Сърбия, Румъния, Черна Гора, Косово, С. Македония и др.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"