Избрани Новини

Седми международен фестивал "Велики учители” започва в Кюстендил

Участват ученици и студенти от България, Русия, Армения, Китай, Италия, Холандия, Япония и др.

От 7 до 17 август в Кюстендил ще се проведе Седмият международен фестивал „Велики учители” и Петия международен конкурс „Виктор Мержанов”.
Организатори са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869”, читалище „Пробуда 1961” и
Музикално общество „Александър Скрябин” в България.
Музикалното събитие се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, посолството на Руската федерация в България и посолството на Китайската народна република в България и с подкрепата на НМА „Панчо Владигеров” - София, Московската държавна консерватория „П.И.Чайковски” и др.
Сред основните събития на фестивала са клавирни вечери, посветени на големия пианист Алексис Вайсенберг и руския пианист и педагог Виктор Мержанов, ревю, посветено на Нотр-Да́м-де-Пари́ с участието на дизайнерката Светла Димитрова, откриване на изложба „Пактът на Рьорих. История и съвременност“, изложба на Васил Стоилов и Василия Стоилова-Куртева, изложби, посветени на В.Мержанов, П.Владигеров и А.Вайсенберг, връчване на ежегодната награда за цялостно творчество „Велики учители” 2019 и др.
Във фестивала са поканени да вземат участие видни пианисти като проф.Евгений Михайлов (Русия), проф.Наталия Деева (Русия), Георги Черкин (България), проф.Ромео Смилков (България), Чжао Ичжао (Китай), Конраад Спайкер (Холандия), Анаит Нерсесян (Армения), Наззарено Карузи (Италия), проф. Владимир Бунин (Германия), проф. Ярослав Джевецки (Полша) и др.
Сред участниците в конкурса са ученици и студенти от България, Русия, Армения, Китай, Италия, Холандия, Япония и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)