Избрани Новини

Напрежение възникна при автогарата в Дупница

Причината е въведена такса от 2 лева престой за превозвачите

Напрежение се създава сред пътниците и превозвачите при автогара в Дупница след въведената такса престой от 2 лева, коментират пътуващи, предаде БНР.

Наскоро шофьор на автобус не закарал пътниците до автогарата, а ги оставил на стоянка на около 100 м преди комплекса. Сред потърпевшите имало и инвалид, жена, която се придвижвала с два бастуна.

Автогарата в Дупница направи цялостно преоборудване на съоръженията, постави бариери за влизане, камери за видеонаблюдение, изгради нов навес. Обектът получи трета категория и въведе такса престой от 2 лева.

Някои от фирмите автобусни превозвачи отказват да я плащат и да сключат договори при новите условия.

Според превозвачите до малките села курсовете им стават нерентабилни поради малкия брой пътуващи. Заплащането за престой трябва да бъде диференцирано - в зависимост от натовареността на курса.

Не е справедливо таксата да е една и съща за курса до София при пълен с 50 души автобус и цена на билета от 6 лева и за курса до близките села Кременик или Грамаде например с един- двама пътници и билет от 1 лев, изтъкват собствениците на автобусни фирми.

Според управителя на фирма „Дупница транс“ Георги Зарев въведената такса не е висока, в съседния Благоевград например тя е 6 лева.

Очевидно трябва да се търси компромисно решение, коментират превозвачи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)