Избрани Новини

"Безшумни думи" представя Иво Малинов /снимки/

Изложбата може да бъде видяна в Посетителския информационен център на Банско

"Безшумни думи" – изложба-фотография на Иво Малинов може да бъде видяна в Посетителския информационен център на Банско

Неказаните думи може би са по-значими от водопад от обяснения. Видимото и невидимото живеят заедно като образ и интуиция. Контурите и цветовете принадлежат на видимото простанство: екран, разпечатка или рамка…те не са повече от картонени кутии, опаковка за срамежливи намигвания, незададени въпроси и двуполюсни открития.
Това е първата авторска изложба на Иво Малинов в Банско. В програмата му за годината са изложби във Велико Търново и Галерията за съвременно изкуство в София.
Авторът е с разностранна творческа биография, разпростираща се на три десетилетия.
Тя започва с митичното нощно предаване на програма „Хоризонт”, където е автор и водещ, преминава през „Хоризонт за вас”, „12+3” , „Мисли край камината”.
Създател е и продуцент на телевизионни предавания като „Обичай ме нежно”.
Написва няколко филмови сценария на английски език в Лос Анджелис, САЩ, сред които е „Невидима заплаха”, “Комбинаторът”, а също и няколко книги, включително и политическия  трилър „Да платиш цената”. Любовта му към фотографията и киното започва от 1975 година и го отвежда към различни експерименти и в двете изкуства.
Иво Малинов е завършил журналистика в СУ „Кл. Охридски” и професионална сценаристика в School of film Theatre and Television, UCLA, САЩ.
„Възприемам се като любопитен ентусиаст. Животът ми се получи шарен, може би защото не бягам от неговите изненади и детайли. Приемам ги като „енергия на заблудата”. Като подарена възможностда се лутам, да се обърквам и да търся. Като шанс да усетя или да направя нещо ново за мен, провокативно, със силен емоционален заряд.
В цифровата епоха заснемането е само началото. Изобилието от технологии отмества рязко нагоре възможностите на творческата фантазия и средствата на визуалния разказ.
Фотоимпресията, композитната фотография все по-често присъстват в съвременния дом , модерния офис и в обществените пространства.
Тяхната свежа провокативност ми напомня на заговорническо намигване. Същото като от някой приятел, който ти прави приятна изненада, за да внесе цвят в паузите на ежедневието”.
Неговите творби можете да видите на вторият етаж в Посетителски информционен център.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов