Избрани Новини

Група "Сигнал" вдигна всички на крака на "Балканско веселие" в Сандански

Достоен бе финалът на третото издание на празника на музиката, мезето и питието

На последния четвърти ден от "Балканско веселие" в Сандански хилядната публика се изправи на крака и пя с пълно гърло заедно с рок легендите от група "Сигнал" химна на Република България. Това беше и достойният финал на третото издание на празника на музиката, мезето и питието в град Сандански.
Богатата програма в неделната вечер бе открита от местните Ансамбъл за народни песни "Китка шарена" и Мъжка група към Ансамбъл за народни песни и танци при НЧ "Отец Паисий 1919“. След тях се изяви младият фолклорен изпълнител и водещ от ефира на Фен Фолк ТВ Стоян Петков. Освен македонски песни, той изпълни и тракийска китка, като с това доказа, че в Сандански могат да играят хора от много фолклорни области.
Легендата на българския фолклор Гуна Иванова завладя публиката с прекрасни песни, патриотични послания и топли думи. Тя се възхити от майсторското изпъление на любителите на хороводните ритми в Сандански и хората се играеха без почивка.
Чаровният Дарко внесе балканския полъх в програмата, като изпълни много хитови песни от съседките ни, а авторската му песен „Боже, хубаво ми е“ бе специален поздрав за най-запалените му почитателки, които не спряха да скандират името му.
Грандиозният и незабравим финал поставиха любимците на няколко поколения българи – рок легендите от група "Сигнал". Данчо Караджов и компания изпълниха както емблематичните си и неостаряващи песни като „Да те жадувам“, така и промотираха последното си парче, записано в Лондон.
Като допълнение към разнообразната музикална програма посетителите през целия ден и до късно вечерта имаха възможността да опитват вкусни специалитети в отличните кулинарни зони и да се наслаждават на студени питиета. Организаторите от Фен ТВ и Община Сандански за трета поредна година удолетвориха всеки вкус и всяко музикално предпочитание на жителите и гостите на курортния ни град.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов