Избрани Новини

Шофьор загина на път Петрич - Сандански

Блъснаха две пешеходки

През изминалите почивни дни, на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград, са регистрирани няколко пътно-транспортни произшествия.Бързи полицейски производства са започнати срещу следните лица:

- Й.К. (33 г.) от гр. Гоце Делчев. Около 01 ч. и 15 мин. на 06.07. поради движение с несъобразена скорост изгубила контрол над управлявания от нея лек автомобил „Ситроен Ц3“, в резултат на което се е блъснала в електрически осветителен стълб. С техническо средство е установено и наличие на алкохол в издишания от жената въздух – 1,64 промила;

- В.Ч. (66 г.) от Благоевград. Вчера около 1 ч. и 10 мин. управлявал лек автомобил „Опел Вектра“ по пътя, водещ от с.Еленово към кв.Еленово в Благоевград след употреба на алкохол  -  отчетени са 1,63 промила в издишания от него въздух.

В качеството на обвиняеми по досъдебни производства са привлечени следните лица:

- На 4.07. около 12:30 ч. на ПП-1 Е-79  Ж.П. (70 г.) от Симитли със своя лек автомобил „ВАЗ 2107“ предприема маневра завой наляво за навлизане в черен път, докато зад него наближават два управлявани от словашки граждани мотоциклета, единият от които се удря в задната лява част на автомобила. Ранени са 48-годишният водач на мотоциклета – с фрактури на десен крак и дясна китка и возещата се зад него 46-годишна словашка гражданка – с комоцио. Двамата пострадали са настанени в МБАЛ-Благоевград, без опасност за живота.

- Около 15 ч. и 15 мин. на същата дата Д.С. (73 г.) от Благоевград, управлявайки лек автомобил „Тойота Рав 4“, при включването в автомагистрала „Струма“ от Петрич към София нарушава двойната непрекъсната линия и отнема предимството на движещия се в посока Кулата – София лек автомобил „Фиат Купе“. Реализирано е ПТП, при което е пострадала водачката на фиата.  След медицински преглед е освободена за домашно лечение, с натъртвания в областта на гърдите, без опасност за живота.

 - Около 21 ч. 35 мин., С.С. (18 г.) от Благоевград, движейки се с лек автомобил „Ауди А6“ по ул.„Борис Ангелушев“, на кръстовището с ул. „ Симеон Радев“ не пропуска движещ се по пътя с предимство лек автомобил „Тойота Аурис“, в резултат на което последва удар, при който водачът на аудито и пътуващата с него жена са получили охлузни рани. Возещият се в тойотата гръцки гражданин е с лицева травма и счупен зъб. И тримата са без опасност за живота.

-  Около 23 ч. и 40 мин., при облачно време и мокър асфалтов път, на кръстовището, образувано от ул. „Даме Груев“ и ул.„Джеймс Баучер“ в Благоевград, 23-годишната благоевградчанка А.И.  блъска пресичаща на пешеходна пътека 63-годишна жана. Пострадалата е прегледана на място от екип на ЦСМП-Благоевград и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота, с охлузване на десен крак.

- На 5.07. около  18:55 ч. движещият се по пътя Сандански – Петрич лек автомобил „Хонда Сивик“, управляван от 39-годишната благоевградчанка Е.К., при наличие на надлъжна пътна маркировка „единична непрекъсната линия“, навлиза в насрещната пътна лента и блъска лек автомобил „Мицубиши Спейс“. Вследствие на удара автомобилите отскачат в посока еластичните огради от двете страни на пътя. В същото време товарен автомобил „Ивеко 35 Ц 15“ с прикачено към него ремарке навлиза в лявата лента, за да се промуши между двата автомобила, но не успява и ги удря и двата. При реализираното ПТП е пострадал водачът на мицубишито – със счупен пръст на десния крак. Неговата спътничка, както и водачката на хондата, са с натъртвания в областта на гърдите. След медицински преглед тримата са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- Около 13 ч. на 6.07., при ясно време, на пешеходна пътека тип „зебра“ пред Хепи мол в гр.Гоце Делчев, неизвестен лек автомил не спира, за да пропусне пресичаща пешеходка и я удря. Водачът на автомобила не изпълнява задълженията си като участник в ПТП и напуска местопроизшествието в неизвестна посока. Пострадалата жена е прегледана в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр.Гоце Делчев и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота, с охлузни рани в областта на дясната ръка.

- Вчера около 14 ч. и 30 мин. на пътя с.Абланица – с.Блатска Г.Т. (19 г.) от с.Абланица предприема маневра изпреварване с управлявания от нея лек автомобил „Пежо 306“. В същото време 26-годишната И.Т. от с.Вълкосел, управляваща изпреварвания автомобил „БМВ 320“, също предприема изпреварване, вследствие на което водачката на пежото губи управление над автомобила, излиза вдясно от платното за движение и се блъска в дърво. Пострадала е Г.Т – с разкъсно-контузна рана на брадичката, без опасност за живота и возещата се до нея пътничка, която е настанена за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев с разкъсно контузна рана на главата и натъртване в областта на таза, също без опасност за живота.

Днес около 00:05 часа по ул.„Лилянски път“ в гр.Сандански Б.П. (18 г.) от Сандански губи контрол над управлявания от него мотопед „Априлия Амико“, излиза вдясно от пътното платно и пада. Същият е леко ранен – с охлузни рани в областта на главата и краката.

- И.Ч. (26 г.) от с. Горно Дряново, община Гърмен. На 30.06. около 16 ч. 10 мин. по главната улица в с Горно Дряново е управлявал товарен автомобил „ УАЗ“ без съответно СУМПС;

- В.Д. (42 г.) от с.Кавракирово. На 25.01.2019 г. около 15 ч. и 30 мин. на път ІІІ-108 в посока  Петрич – Сандански същият намалява почти до спиране скоростта на управлявания от него автомобил „Фолксваген Голф“ на забранен за това участък. С нарушението си В.Д. създава предпоставка за удар между движещия се зад него лек автомобил „Ауди А7“ и  движещият се насреща лек автомобил „Рено Туинго“. Вследствие на удара загива водачът на реното;

- Г.Ц. (57 г.) от с.Петрово, общ Сандански. Около 14 ч. и 35 мин. в с.Петрово същият управлява лек автомобил „Сузуки Витара“ с 2,50 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта;

- С.Б. (43 г.) от с.Яворница. Около 1 ч. и 34 мин. вчера е управлявал в с.Яворница мотоциклет „Ямаха 600“ без поставена регистрационна табела и под въздействието на алкохол – 23,4 промила (отчетено с техническо средство).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов