Благоевград е домакин на Европейско първенство по бейзбол

Ще участват отборите на България, Гърция, Израел, Сърбия, Ирландия и Русия

Благоевград е домакин на Европейската купа по бейзбол - група Б, стана ясно днес на пресконференция в зала 101 на Община Благоевград. В първенството ще вземат участие отборите на България, Гърция, Израел, Сърбия, Ирландия и Русия. Това заяви по време на срещата президентът на Българската федерация по бейзбол и на благоевградския клуб „Бизоните“ Ясен Неделчев. Официалното откриване на Европейското първенство е в понеделник от 17:00 часа на бейзболното игрище в Благоевград над парк „Бачиново“. А първият мач е веднага след откриването от 17:30, когато ще се срещнат отборите на България и Русия.

По време на пресконференцията бейзболният президент разясни част от характеристиките на играта, състоянието на отборите и целите, поставени пред българския тим.

„Изказвам своята благодарност към кмета на Община Благоевград за подкрепата. Имаме уникален терен с уникално местоположение. С всяка изминала година подобряваме материално-техническата база, което позволи Благоевград да кандидатства за провеждане на европейски шампионати и престижни международни турнири. Повярвайте ми, наистина имаме чудесни условия за тренировки и състезания. Бейзболният ни стадион се утвърди като единственият стадион в България и Югоизточна Европа, който е с добре поддържано игрално поле, със създадени условия за провеждане на качествен тренировъчен процес и състезания. В Благоевград се провеждат и тренировъчните лагери за подготовка на национални отбори“, сподели Ясен Неделчев.

Отборът на „Бизоните“ от Благоевград е 21-кратен шампион на страната при мъжете, многократен носител на Купа „България”, многократен шампион при подрастващите, редовен участник в изданията на КЕШ.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия