Избрани Новини

Стартира VII-то издание на театралния фестивал "Талантино“

В програмата са включени общо 32 представления

Стартира VII-то издание на театралния фестивал „Талантино“ в Благоевград. Той бе официално открит от Бранимир Митов, директор на ДТ „Енчо Халачев“ и организатор на фестивала. Първите постановки бяха изиграни вчера, а програмата продължава до 29 юни.
В програмата са включени общо 32 представления на школи от Благоевград, София, Перник, Симитли, Казанлък, Банкя, Правец, Пазарджик, Бургас и Етрополе. Постановките ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав доц.Спиров - преподавател по актьорско майсторство и известните актьори Николай Станоев и Веселин Калановски.
Днес на сцената в Дома на младостта ще бъдат поставени „Анини приказки“, „Бурята", „Чекмендже“, „Индже“, „Двобой“, "Пуканки“.
Началото на всеки един фестивални дни е 10.00 часа. На 29 юни от 12.30 часа в Дома на младостта ще се проведе и международна научна конференция „Театрални школи, фестивали и публики, традиции, предизвикателства и нови посоки“. Фестивалът се организира от Община Благоевград, съвместно с Драматичен театър "Енчо Халачев", а входът е свободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов