Избрани Новини

VII театрален фестивал "Талантино" започва в Благоевград

Участват малки актьори от Благоевград, София, Перник, Симитли, Казанлък, Банкя, Правец, Пазарджик, Бургас, Етрополе

И тази година стотици талантливи деца и младежи ще вземат участие в Националният фестивал „Талантино“. Той стартира на 25 юни и продължава до 29 юни. Прегледът на театралните школи ще бъде на сцената на Куклен театър в Дом на младостта.

В VII-то издание на фестивала са включени 32 постановки, които ще бъдат представени от малки и млади актьори от Благоевград, София, Перник, Симитли, Казанлък, Банкя, Правец, Пазарджик, Бургас, Етрополе.
Официалното откриване на фестивала е днес от 20.30 часа.
Сред заглавията в програмата на седмото издание на „Талантино“ са „Всеки змей това го знае“, “Таборът отива на небето“, „Бурята“, "Един прекрасен ден“, „Лелята на Стаси“, "Денят на прошката“, „Шестте пингвинчета“, „Мамино детенце“, „Поличба“, „Лодка в гората“ и др.  
Началото на всеки един от фестивалните дни е 10.00 часа. На 29 юни, от 12.30 часа в Дома на младостта, ще се проведе и съпътсъваща програма – международна научна конференция „Театрални школи, фестивали и публики, традиции, предизвикателства и нови посоки“. Фестивалът се организира от Община Благоевград съвместно с Драматичен театър "Проф.Енчо Халачев", а входът е свободен.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов