Серафим Бързаков запали и бяга с олимпийския огън

Спорт

24-06-2019, 15:56

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е Международният олимпийски ден

Благоевград отбелязва Деня на българския олимпиец

В проявата участие взеха около 100 спортисти

По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец - 23 юни -  БОК, Олимпийски клуб Благоевград и Община Благоевград организираха  факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”. Преди старта на факелното бягане Серафим Бързаков, двукратен световен шампион и вицеолимпийски шампион от Летните олимпийски игри в Сидни 2000 символично запали олимпийския огън и даде старт на бягането.
В проявата участие взеха около 100 спортисти. Сред бегачите имаше студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски”, преподаватели, ученици и деца от спортните клубове в Благоевград. Във факелното бягане участие взеха жители и гости на Благоевград.
Участниците в кроса получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет /МОК/.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен