Благоевград отбелязва Деня на българския олимпиец

Очаква се в проявата да вземат участие около 100 спортисти

По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец - 23 юни, БОК, Олимпийски клуб-Благоевград и Община Благоевград организират днес  от 10.00 часа факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”.
Очаква се в проявата да вземат участие около 100 спортисти. Те са   студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски”, преподаватели, ученици и деца от спортните клубове в Благоевград. Във факелното бягане участие могат да вземат и всички желаещи граждани и гости на Благоевград. Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийският огън от Серафим Бързаков, двукратен световен шампион, вицеолимпийски шампион от Летните олимпийски игри в Сидни 2000.
Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен