Избрани Новини

Започна конкурсът "Дърво с корен“ за любимо българско дърво

Предложения можете да изпращате до 6 септември 2019 г.

За десета поредна година фондация „ЕкоОбщност“ отправя покана за истории за любими дървета в България. Конкурсът цели да събере снимки и разкази за дървета, които са оставили у нас спомен, свързан с лични преживявания, местни предания и легенди, или национални исторически моменти. Конкурсът е отворен за всички, които имат отношение към красотата на заобикалящата ни природа и нейното присъствие в живота ни и искат да споделят своите любими места и дървета, за да могат повече хора да се докоснат до тях.
Предложения можете да изпращате до 6 септември 2019 г.
Участниците ще се състезават в три категории:
* „Дърво с корен“ – в тази категория се включват всички предложени дървета;
* „Млад природолюбител” ще събере разказите за дървета, които са засадени или отглеждани от деца на възраст между 6 и 14 години;
* „Вековните дървета говорят” ще представи разкази за дървета на възраст над 100 години, запомнящи се със своята величественост, любопитна история или легенда, или значение за местността.
Тази година фондация „ЕкоОбщност“ отново ще се обърне към специалисти – дендролози, лесовъди, лесничеи, биолози – които със своите практически познания за дървета от различни райони на страната могат да насочат вниманието към по-ценни екземпляри, които също ще бъдат включени в конкурса.
Номинациите ще бъдат разгледани от жури, което ще отличи победителя в категория „Млад природолюбител” и ще излъчи финалистите в „Дърво с корен 2019” и „Вековните дървета говорят”. За тези две категории най-впечатлилите приятелите на конкурса дървета ще бъдат определени чрез онлайн гласуване през месец октомври. Дървото-победител в категория „Дърво с корен“ ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината”.
Условията за участие в конкурса са достъпни на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност“ – bepf-bg.org, а срокът е 6 септември 2019 г. Не забравяйте да харесате и страницата Конкурс „Дърво с корен“  във фейсбук, където текущо ще бъдат публикувани всички номинации.
За връзка: Любомира Колчева, 0882 620 948, tree@bepf-bg.org.
Конкурс „Дърво с корен” на фондация „ЕкоОбщност” се провежда с подкрепата на „Асоциация на арбористите в България“, „Адвенчър нет”  и „Музейко”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)