Избрани Новини

Силна бе и втората вечер на фестивала "Франкофоли” /снимки/

Благоевград Лайф

23-06-2019, 15:34

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тази вечер на Франкофоли - Kendji!

LP и Кенджи Жирак – хедлайнери на Франкофоли 2019

Започва Франкофоли!

Хедлайнер бе безспорният младежки поп идол на Франция Кенджи Жирак

Десетки хиляди любители на музиката от цял свят и от няколко поколения се събраха отново край сцената в парк „Македония“, за да бъдат част от шоуто на музикалните звезди по време на втората вечер от фестивала „Francofolies.Благоевград“.
Хедлайнер на втория фестивален ден тази година бе безспорният младежки поп идол на Франция Кенджи Жирак. Само за няколко години 22-годишният певец прави шеметна кариера, превръща се в една от най-обичаните млади звезди в родината си, излиза на една сцена със звезди като Ариана Гранде, Джони Холидей, Азнавур. Талантливият изпълнител „заля” с хитовете си „морето” от пеещи и танцуващи хора. И съвсем естествено бе изпратен с нестихващи аплодисменти  и силни емоции от публиката.
Музикалният поп дует „Моранди” от Румъния също „грабна” публиката със страхотната си музика. Композиторът Мариус Мога и певецът Андрей Ропча демонстрираха смело смесване на музикални стилове. В парк „Македония“ прозвуча и един от най-големите им хитове „Калинка“. Парчето е сред най-пусканите в клубовете на балканската музикална сцена.
Никола Груев - Kottarashky също зарадва зрителите с музика, съставена от елементи на фолклор с рок, фънк, блус, джаз, електронна музика. Той и групата му показаха нагледно защо са канени за участия в някои от най-интересните световни фестивали.
И втората вечер на петото юбилейно издание на „Франкофоли. Благоевград” доказа, че фестивалът се превръща в един от най-значимите за целия Балкански полуостров. На сцената излизат световни музикални звезди, а публиката се увеличава с всяка изминала година.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден