Избрани Новини

Започва Франкофоли!

Юбилейното издание на събитието ще бъде в градския парк “Македония”

В Благоевград днес започав фестивалът Франкофоли. Освен всички удобства, с които гостите на събитието ще разполагат, за първи път на територията на фестивала ще бъде обособено място за туристически палатки. То ще се намира над езерото в парк „Бачиново”, ще е разположено на площ около 2 дка и ще бъде напълно безплатно за хората, избрали този начин да съпреживеят фестивала. Помислено е и за сигурността им, тъй като в самия парк охраната е денонощна.  
Фестивалът в Благоевград ще се състои за пети пореден път и продължава два дни - днес и утре, а входът за всички жители и гости на града е свободен. Музикалната програма е изключително силна, като  в нея се открояват добре познати звезди от световната музикална сцена. Американската изпълнителка LP с италиански корени ще бъде хедлайнер на 21 юни, в първия ден на фестивала. Преди нея излиза хитовия молдовски изпълнител Dan Balan, както и френската електро-суинг банда Caravan Palace.
На следващия ден на сцената на Франкофоли първи ще излезе Никола Груев – Kottarashky и неговата група. По-късно той ще отстъпи място на едни от най-известните румънски артисти Morandi, чиито хитове са познати в целия свят. Като хедлайнер на втората вечер, 22 юни, ще се изяви френският поп изпълнител Kendji Girac, който доби световна популярност с хита си Andalouse.
Сцената за фестивала „Франкофоли“, на която ще се изявят всички музиканти, е с площ 300 кв.м. На и около сцената ще бъдат поставени около 300 ефектни осветителни тела, ще има и над 250 кв.м. LED стени, на които ще се излъчват изявите в реално време. Със своята мощ  качеството на озвучаването попада в ТОП 3 на системите от световно ниво, а всеки един от участниците пристига с най-актуалните си декори, което гарантира допълнителен ефект.
Площта на парк „Македония” е 62 дка, което позволява да се съберат десетки хиляди хора, като на място е осигурен достъп за хора в неравностойно положение.
Мерките за сигурност в парка са изключително сериозни, няма да се допуска влизането с бутилки, твърди и остри предмети, а лицата под 18 години ще влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници.
За фестивалното настроение ще  допринесат и шатрите, на които ще се предлагат храни и напитки.
ПРОГРАМА:
21 ЮНИ/ ПЕТЪК
20:30-22:00 Caravan Palace
22:30-00:00 LP
00:00-01:30 Dan Balan
22 ЮНИ/СЪБОТА
20:00-21:30 Kottarashky
22:00-23:00 Morandi Official Page
23:30-00:30 KendjiТоп Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден