Избрани Новини

Богата е съпътстващата програма на “Francofolies.Благоевград“

Ще бъде разположен арт базар с ръчно изработени изделия

Жителите и гостите на Благоевград имат възможността да станат част от изключително богата съпътстваща програма в двата дни на фестивала „Francofolies. Благоевград“. На площад „Македония“ ще бъде разположен арт базар, с ръчно изработени изделия. Ще има и френски ателиета, в които всеки един ще има възможност да изработи за себе си нещо за спомен с помощта на представители на фондация „Изиарт“. Освен това Община Благоевград е предвидила и много концерти в двата на дни на фестивала. На 21 юни на сцената на площад „Македония“ от 17.00 часа ще излязат ученици от Езиковата гимназия, час по-късно ще станем част от концерта на групата „Кока Маз Джаз“. В събота от 10.00 часа на площада ще се изявят ученици от НХГ. Същият ден от 17.00 часа за публиката ще пеят част от победители в първото издание на фестивала „Благоевград БГ VOICE”. Непосредствено след тях на сцената ще излезе и Мина Сучева, която ще изнесе концерт с френски песни.
От Културно-туристическия информационен център - Благоевград са подготвили туристически обиколки на забележителностите на града. И в двата дни на фестивала, от 17:00 часа, те ще стартират от „LARGO MALL”. Обиколките ще се провеждат при предварително записване в информационния център и събиране на група от поне от 10 човека. Желание може да бъде заявено на място в Културно-туристическия информационен център – Благоевград или на телефон 0884 115 150.
На 21, 22 и 23 юни от 11:00 до 19:00 часа - The Salt room/ Солна стая Благоевград предлага обиколка на света с дегустации и вино на чаша на над 50 вина, от всички ценови категории и стилове. По време на тридневното събитие ценителите на напитката ще имат възможността да се запознаят с историята на виното.
От ресторант „Чушка“ пък са подготвили специално френско меню за жителите и гостите на Благоевград.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден