Избрани Новини

"Франкофоли. Благоевград" е номиниран в "Туристическо събитие"

Министерството на туризма организира класацията

Община Благоевград е номинирана за приз в Годишните награди за туризъм, организирани от Министерството на туризма.  Номинацията е в категория "Туристическо събитие" и е за организиране на фестивала "Francofolies.Blagoevgrad", което през 2018 година се проведе за четвърта поредна година и привлече десетки хиляди туристи в областния център. Всеки желаещ може да пусне своя глас до 5 декември на сайта на Министерство на туризма -  https://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/?fbclid=IwAR08cNlrbnRTL8-_pkFgAck6yWHpiOAqm9SRbeWjCd3Fb31bp_UQ31B-xkc. Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм.

Община Благоевград е носител на наградата „Туристическо събитие“ за 2017 г.

През 2015 година престижният фестивал за съвременна френска музика "Francofolies. Blagoevgrad" беше възстановен от след близо 20 годишно прекъсване и се реализира като изключително успешен проект.  Българското издание на фестивала е едно от най-големите събития от цял свят, популяризиращи френскoезичната култура през 2017 година, според проекта "Голямата обиколка". Инициативата е на френската държава и е под патронажа на френския президент.

От възстановяването на фестивала до този момент в Благоевград са пели едни от най-популярните френски музиканти, сред които Gipsy Kings, ZAZ и Nouvelle vague, френските легенди Патрисиа Каас и Патрик Брюел, електро суинг групата Караван палас, DJ Боб Синклер, DJ Feder, Имани, Айо, Ройшин Мърфи, Метр Гимс.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)