Избрани Новини

Танцова формация "Мераклии" игра "Хоро край Поморийския бряг"

Фестивалът на танцовите клубове събра над 35 клуба с близо 500 участника

Слънце и простор, море и тишина, лятно настроение и цветя, и сред всичко това - галещи душата неравноделни ритми, жизнерадостни танцьори, запленени от магията на танца.
"Хоро край Поморийския бряг" - десети юбилеен фестивал на танцовите клубове, организиран от община Поморие и танцов клуб "Чайка“, събра тази година над 35 клуба с близо 500 участника.
В него за първа година взе участие танцова формация "Мераклии" към читалище "Никола. Вапцаров" - Банско с ръководител Райна Асева, която се представи пред публиката с хорото "Софка". Изиграно по оригинален начин, то получи заслужените аплодисменти на публиката. Изпълненията нямаха състезателен характер, а представително-демонстрационен. Целта бе да се види, че всички хора, които обичат и играят български народни танци, са победители, достойни за уважение и подражание, защото благодарение на тях пламъкът на всичко най-българско и родно се поддържа вечно жив.
Танцьорките от Банско имаха възможността да се насладят на красотата и богатството на българските танци като част от зрителите на концерт-спектакъла "Образи на другостта", посветен на юбилейното издание на фестивала в Поморие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)