Избрани Новини

Започва студентски пленер "В духа на Майстора“

Ще се проведе на 17 – 29 юни в Шишковци

Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“ - Кюстендил е инициатор на Студентски пленер „В духа на Майстора” в с. Шишковци, чието начало бе поставено през 2014 година. За шеста поредна година студенти от Националната художествена академия ще черпят вдъхновение от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле. Сътвореното там, по стъпките на Рисувача, ще бъде представено в Художествената галерия „Владимир Димитров - Майстора“.

Официалното откриване на пленера е днес от 11.00 ч., в къща музей „Владимир Димитров - Майстора“ в с.Шишковци. Участниците в пленера ще имат възможност да посетят Художествената галерия и да се запознаят със забележителностите на Кюстендил.

На 25 юни от 19.00 ч. студентите ще участват в среща с творчеството на поети и музикални изпълнители „Поезия и музика край Струма“ в с.Шишковци, организирана от Народно читалище „Асклепион 1998“ - Кюстендил, издателство „Библиотека България“, с участието на дует ”KsAna”.

На 28 юни от 18.00 ч. в залите на галерията ще бъде открита изложба с творби на студентите, създадени по време на пленера, който се осъществява със съдействието на обществеността и кмета на село Шишковци.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)