Константин Икономов представи новата си книга "Житница"

Това е неговата 11-та книга

Константин Икономов е творец с ярко присъствие в културния живот на Банско. В последното десетилетие той успя да ни впечатли с многобройните изложби на изделия от дърво, с издадените книги, с един великолепен албум с глиптики и десетина богато илюстровани стихосбирки. Вчера отново се насладихме на поезията му в неговата единайста книга "Житница". Прекрасните изпълнения превърнаха вечерта в истинско удоволствие.
"Поезията на Константин Икономов е с главата във вселенските пространства, но с краката стои здраво на земята..." – пише в послеслова към "Житница" Санде Стойчевски.
Сред гостите бяха кметът на Община Банско Георги Икономов, Асен Кирицов - зам.кмет, Негово превъзходителство Марян Гьорчев - посланик на Република Северна Македония, Димитър Христов - директор в Съюза на българските писатели, Николай Стоянов - писател, както и художникът-оформител на всичките издадени книги на Константин Икономов проф.Кирил Гогов.
Като част от Летните театрални празници този рецитал беше един истински подарък за душата, една емоция, която, в забързаното ежедневие, имахме нужда да изпитаме.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"