Избрани Новини

Осъдиха ало измамници в гр.Гоце Делчев

А.П. получи седем месеца затвор

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Гоце Делчев и защитата на подсъдимия А.П., с което му е наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване за извършено от него престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1, пр. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4 от НК.

На 3.01.2019 г. подсъдимият П., като помагач в извършване на измама, участвал във въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. Неизвестно лице се представило за „инспектор Г.И. от Криминална полиция при РУ Гоце Делчев“ на жителка на града. Било й заявено, че трябва да съдейства на органите на реда за разкриване и залавяне на телефонни измамници. За целта жената следвало да се разпореди с наличните в дома й златни накити и пари. Подведена по този начин, тя оставила пред входната врата на дома й на ул.„Мидия“ парична сума в размер на 30 000 лева и златни накити – обеци и синджир с висулка. Подсъдимият П. помогнал в довършване на престъплението, като взел оставените чужди вещи.

На основание същото споразумение е наложено наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и на А.К. Тя се е признала за виновна за това, че придобила въпросните пари и изделия от злато, за които знаела, че са получени чрез измама.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов