Избрани Новини

Намаляват ало измамите в Благоевградско

Повече млади хора се поддават на измамниците

Днес в ОДМВР-Благоевград бе проведена пресконференция, свързана с дейността на дирекцията. Основна тема бе криминогенната обстановка на територията на област Благоевград и постигнатите резултати. 

От директора старши комисар Николай Хаджиев бе предоставена статистика, според която регистрираните престъпления за месец януари 2019 г. са  248 бр., от тях разкрити 91 броя. Спрямо постигнатите резултати в тази насока по процент разкриваемост се оформя следната класация на районните управления, обслужващи областта: на първо място РУ-Банско, на второ  01 РУ-Благоевград, на трето РУ-Петрич, на четвърто 02 РУ-Благоевград, на пето  РУ-Сандански, на шесто  РУ-РУ-Гоце Делчев и на седмо РУ-Разлог.

От началото на месец февруари до момента са  регистрирани 376 престъпления. От старши комисар Хаджиев бе оповестено, че съвместната работа със служители на жандармерията по линия на противодействие на битовата престъпност продължава и ще се осигури максимално полицейско присъствие и в малките населени места. Той подчерта също, че с хората от малките населени места се повеждат редовни беседи с цел запознаване с проблемите в района, като в повечето случаи техните въпроси и проблеми са свързани с компетенцията на други институции.

Банско бе домакин на кръг от Световната купа по ски за мъже и в тази връзка старши комисар Хаджиев изрази задоволство от преминаването му при добър обществен ред и създадената добра организация, като засиленото полицейско присъствие в града и на ски зоната е допринесло за липсата на инциденти.

През миналата 2018-та година от ОДМВР-Благоевград бе предприета инициатива, при която на възрастни хора се раздадоха 50 000 брошури с разяснения за телефонните измами и за това как хората да действат в случай, че станат жертва на телефонни измамници. Отчетено бе, че през последните четири месеца на територията на областта се отчита спад на телефонните измами, но има случаи, при които жертви са млади хора.

Старши комисар Хаджиев подчерта, че приоритет в работата на полицейските служители е борбата с конвенциалната престъпност, противодействието на производството и разпространението на наркотици и пътната безопасност. Той отправи апел за безопасно и съобразено с пътните и атмосферни условия шофиране, както и за толерантност на пътя и от страна на водачите и от страна на пешеходците.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)