Избрани Новини

Свеж полъх на лято с изтъкнати художници в Сандански

С изложба завърши международният пленер

Ако все още се прокрадват тук там някакви съмнения за Градската художествена галерия в Сандански като необходимост, то днес окончателно ще рухнат. Една необикновено богата изложба ще отвори сетивата на много съграждани за нови светове и романтични преживявания. Пленерът, който всяка година се провежда от община Сандански, и тази година предостави на художници от цялата страна и български автори, живеещи в странство, да претворят своите чувства в картини. Богатата палитра на Марияна Везарова, професионалният артистичен замах на Параскев Фереджанов, изпълнените с живот и младежки плам на Петя Вълчева- Тоновскани отвеждат в онези кътчета от романтика и живата красота на селата, прикътани в полите на Пирин, напомнящи за босоногото ни детство. Носталгията по изчезващата България в тъжните като очи прозорци в картините на Марина Гачева, потъващите в ефирен акварел кътчета на Димитър Гачев и стоплящите изумителни акварели на Сава Вълчев те пренасят в богатия душевен свят на предците ни. Силия Аронова ни представя с безмерна лекота пясъчната романтиха на сипеите, стожери на Роженския манастир, а авторите от Сандански Александър Терзиев, който бе виновникът да се роди този пленер, Георги Ашиков, млад член на СБХ и Илияна Тошева, организатори на тазгодишния пленер, ще покажат свои произведения в характерния им стил, сътворени в артистичната обстановка сред колеги. Тази изложба -  интригуваща и изключително професионално, бе построена под съпровода на маестро Марио Василев, който повече от двадесет години свири първа цигулка в операта на Геноа.
Един наистина свеж полъх от предстоящото, изпълнено с много културни събития на високо ниво в част от богатата програма, посветена на 90-годишния юбилей на град Сандански.
В продължение на 15 дни можете да разгледате тази наистина богата и разнообразна по стил изложба в Градската художествена галерия в Дома на културата в Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов