Вълнуващо лято започва в Сандански

Предстоят 8 фестивала само за 3 месеца в курортния град

В град Сандански и тази година ще бъде горещо! Очаква ни фестивално лято, изпълнено с музика, танци и много настроение.
7-8 юни BG Music Festival
За санданчани лятото започва още тази седмица с третото издание за BG музика, което събира млади, талантливи и ярки изпълнители на Летния театър, в прохладата на парк „Свети Врач“. На 7-ми юни феновете на Дара се очаква да „избухнат“ с едни от най-слушаните и песни, а на 8-ми юни хедлайнер на вечерта е любимецът Криско.
21-23 юни Фестивал „Мелнишки дни на възрожденската култура“
Емоционални дни, връщащи към корените ни, очакваме по време на Фестивала „Мелнишки дни на възрожденската култура“ в най-малкият град в България Мелник, който се намира в  прекрасната Санданска община. Посещавайки Мелник, ще се докоснете до съкровищницата на българските обичаи в хармония с уникалните пясъчни пирамиди и стари калдъръми.
22-23 юни „Хоро край Пирина“
Емоциите завладяват Сандански с фолклорния танцов фестивал „Хоро край Пирина“. Магията на красивия български фолклор оживява и разтуптява сърцата в двете фестивални вечери на Летен театър, град Сандански. Специален гост тази година ще бъде Володя Стоянов.
26 юни Фестивал на военните духови оркестри
Кой е казал, че през лятото всички са на море? Настроение и много разнообразна музика завладяват Сандански и в края на юни. За първи път курортният град става домакин на Фестивал на духовите оркестри. Очаква ни истинско надсвирване и огромен емоционален заряд. Специален гост ще бъде Михаела Филева.
4-7 юли Балканско веселие
Балканска музика, звездни гост-изпълнители от Балканите, вкусна храна и много забавления за  децата ни очакват по време на горещия четиридневен фестивал „Балканско веселие“ в град Сандански.
3 август „Песни от извора“, с.Петрово
Традиционният вече фестивал край китното и прохладно село Петрово събира самодейци от цяла България, които с музика и танци ни „разказват“ за автентичния фолклор в различните фолклорни области на България.
30 август – 1 септември, Пирин Фолк
Емблема, красота в музиката, извор на македонската песен – така може да бъде описан фестивалът, който вече 26 години пълни Летния театър в Сандански. Въпреки своята сериозна възраст, фестивалът всяка година се надгражда и усъвършенства и не губи своето име и сила. Привлича изпълнители, творци и публика от цяла България и чужбина. Красотата на фестивала, емблема на Сандански, изпълва целия град, който три дни става подвластен на Пирин Фолк.
Септември, Балкански младежки фестивал BYF
В края на лятото нещо различно, завладяващо, каращо младежкото сърце да подскача. Това е Балканският младежки фестивал, който обединява красотата и емоцията на младежи от България и чужбина, разказващи за своята страна чрез силата на изкуството и културата
Планирай своето пътешествие и не пропускай твоя фестивал - тук, в нашия „жив“, пъстър, красив и фестивален град Сандански.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен