Избрани Новини

Змии пълзят в центъра на Благоевград

В момента тревните площи из целия град се косят по график

Змии изпълзяват на различни места в Благоевград, сигнализират граждани, информира БНТ. Само за ден в общината са получили обаждане за две влечуги, забелязани в центъра на града.
Видео на змия, уловила плячка на Моста на влюбените в центъра Благоевград, се появи в социалните мрежи и сериозно разтревожи жителите на града. В общината е получен сигнал и за влечуго, забелязано в района на Младежкия дом.
Диана Стефанова, еколог на община Благоевград: Вече сме започнали организация по това близките дни да бъдат третирани зелените площи, най-посещаваните, и включително и междублоковите пространства с репелент, който ще отблъсне влечугите и те няма да създават известно време проблем.
Въпреки че все още не са срещали змии тази година, жителите на квартал "Ален мак" в Благоевград също са притеснени, че неокосената трева между блоковете и около детските площадки е идеален дом за влечугите.
От общинската фирма по чистота и озеленяване казаха, че в момента тревните площи из целия град се косят по график. За по-бърза обработка на парковете и междублоковите пространства ще бъдат сформирани допълнителни работни екипи.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов