Избрани Новини

Змии плъзнаха в Благоевград

Разхождат се спокойно по централни улици в областния град

Всеки ден граждани в Благоевград сигнализират за нашествие на влечугите, инхформира БНТ. Докато през изминалите години най-много змии можеха да се видят най-често на градския стадион и в парка Бачиново, сега змии се разхождат спокойно по централни улици в областния град.
Д-р Владимир Пандев се качва в таксиметров автомобил от ул. "Васил Левски" в центъра на града. Минути по-късно попада в абсурдна ситуация. Потегля с такси към дома си, когато шофьорът на автомобила забелязва, че от предното табло се подава малка змия.
Д-р Владимир Пандев: "Повдигна лекичко капака на таблото и аз успях да видя, че наистина вътре има змийче. Тактиката ни беше да го защипем с таблото, да го неутрализираме по някакъв начин. Но в тия опити то взе, че му падна в краката, след което човека изхвърча навънка."
Докторът запазил самообладание и дори прибрал в бутилка от минерална вода малкото влечуго. Ако попаднем в подобна ситуация и ни ухапе змия, не бива да прибягваме до самолечение, а да потърсим бързо медицинска помощ, съветва лекарят. "Всяко едно притеснение покачва адреналина, оттам пулсът се увеличава и циркулацията на кръв води до по-бързо разпространение на отровата в тялото, води до нанасяне на по-големи щети, отколкото отровата."
От Регионалната инспекция по околна среда и водите в Благоевград казаха, че е нормално в този период от годината влечугите да се срещат дори и в градска среда и успокоиха ,че не са опасни за хората. От Община Благоевград заявиха,  че вече са извършили пръскане на тревните площи срещу кърлежи и влечуги. Ако се наложи, имат готовност отново да третират с препарати не само парковете и градинките, но и улиците.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов