Избрани Новини

Детската градина в Белица чества 50-годишен юбилей

Специален подарък е "Боби шоу“ по-повод юбилейният празник и 1-ви юни

Днес от 10.00 ч. в салона на читалището в Белица ще се проведе тържествено честване на 50-годишния юбилей от създаването на детската градина в града. След културно-развлекателната програма с участието на децата от ДГ „Надежда“ , специален подарък - „Боби шоу“ по-повод юбилейния празник и 1-ви юни, Международният ден на детето, ще поднесе на малчуганите кметът на общината Радослав Ревански.

Боби Шоу е емблематичен български артист, илюзионист и телевизионен водещ. Познат е на публиката с уменията да забавлява малки и големи с широкия спектър от изкуства, които владее, именно оттам произлиза и артистичният му псевдоним. Борислав Борисов е водещ на редица телевизионни предавания за малки и големи, автор и водещ на много детски и забавни шоу-програми, концерти и фестивали в страната и чужбина.
Преди празничния юбилей по покана на кмета на община Белица Радослав Ревански ще бъде открита една вдъхновяваща фотоизложба от 22 професионални пана със снимки на фотографите Калина и Борис Борисови, която отразява иновативния подход в търсенето на диалог между културите, който сдружение „Мостове – Източноевропейски форум за диалог“ развива с постоянство години наред. Изложбата представя отделни знакови моменти, емоции и преживявания на 18 младежи от България и Холандия , които са имали възможността да опознаят хора с различна религиозна и културна идентичност, да търсят начини да изграждат мостове на доверие, допринасящи за положителна трансформация в местните общности.
„Историята на юбилейната годишнина, на съвместното ни съжителство, на заедността ни дава отговор на много въпроси, които ни помагат да видим смисъла и да градим мостове“, коментира събитията, обединени в един ден, Радослав Ревански.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)