Обновяват четири площада в Община Белица

Днес направиха първата копка

На 24 май, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с кмета на Община Белица Радослав Ревански, направиха първите копки в изпълнение на големия проект за общината „Обновяване на площади в четири населени места“.

В Белица проектът обхваща построяването на пеещи фонтани със светлинни и водни ефекти на фона на песни, свързани с Белица, осветление, озеленяване и места за отдих. Разноцветни 3D запомнящи се светлинни ефекти ще украсяват публичните сгради в центъра на града. Привлекателна инфраструктура и социално-икономическа среда за живот, труд и бизнес в общината ще придаде на центъра на малкото градче европейски вид.

Проектът обхваща четири населени места в общината - Горно Краище, Дагоново, Бабяк и Белица. Площадните пространства ще бъдат обновени и аранжирани, за да се чувстват хората горди и щастливи от направените придобивки.
Молитви и благопожелания за здраве, мир, разбирателство и успешно реализиране на стартиралите проекти в община Белица произнесоха местният свещеник Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски. След поставянето на първата копка бе направено жертвоприношение - курбан на домашно животно лично от кмета Радослав Ревански, който ще бъде даден за приготвяне на храна за социално слабите слоеве от населението.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен